• Priser
  160 - 350 DKK
 • Sted
  Horsens Ny Teater- Store sal
 • Spilleperiode
  03/05/2017 19:30
 • Kategori
  Teaterforeningen HNT

Den politiske kandestøber

03/05/2017 19:30

Stjernebesat komedie
En politisk komedie fuld af gakkede scenarier, bondske konflikter og spraglede karakterer. Det er Holberg satire skrevet i 1722, sat under ny lup i 2017.

Henrik Koefoed spiller kandestøberen, der gerne vil være politiker. I stedet for at passe sit arbejde og sin familie, sidder han på kroen med en håndfuld ligesindede, der nok mener at vide, hvad der betyder noget for folket. Kandestøberen er godt underrettet om indenrigs- og udenrigssager og mener selv, at han er langt bedre egnet til at sidde med den politiske magt, end dem, der nu gør det.

Da det kommer den herskende magt for øre, at kandestøberen smeder politiske rænker, føler de sig truet. De vil ikke risikere, at kandestøberens luftkasteller får grobund. Så kandestøberen udnævnes – på skrømt – til borgmester, og overdænges med politiske sager, som han ingen forudsætning har for at håndtere. Han vikles ind i et virvar af forklaringer og bortforklaringer, afsløringer og lokumsaftaler, der ikke holder vand i byretten. Mens sagerne ruller for kandestøberen, slider hans frue (Mette Horn) med at lære kunsten at omgås byens andre fine fruer. Hun har lige fået smag for at være fornem, da læsset vælter for hendes mand.

Producent: Folketeatret
Forfatter: Ludvig Holberg
Bearbejdelse: Thor Bjørn Krebs
Instruktion: Søren Iversen
Scenografi: Stine Martinsen
Medvirkende: Henrik Koefoed, Pia Rosenbaum, Christiane Gjellerup Koch, Søren Hauch-Fausbøll, Sonja Oppenhagen, Kristian Holm Joensen, Jesper Riefensthal m.fl.