CSR – Corporate Social Responsibility – er blevet en del af Horsens Ny Teaters DNA. Teatret tager sit sociale ansvar yderst alvorligt og sætter en ære i at hjælpe sårbare mennesker videre i livet.

Selvom Horsens Ny Teater er en relativt lille virksomhed med 11 fastansatte medarbejdere, er det da heller ikke svært at få øje på det sociale engagement. Der er medarbejdere i flexjob, en voksenelev, og teatret tager jævnligt praktikanter ind, der har brug for at komme i gang igen efter sygdom eller længere arbejdsløshed.

Vi har arbejdet med socialt ansvar længe, siger Lone Wessel. Vi vil gerne hjælpe mennesker videre i livet og lade dem opleve, at de kan bidrage med noget. Det er en kæmpe glæde for alle medarbejderne her, når vi kan se, at det lykkes; når mennesker går herfra stærkere, end da de kom.

Horsens Alliancen tildelte CSR-mærket for 2018 til Horsens Ny Teater for teatrets kultur og parathed i forhold til at skabe løsninger, der kan betyde forskellen mellem arbejde og arbejdsløshed eller langtidssygemelding for mennesker, der står på kanten af arbejdsmarkedet.

I 2017 fik Horsens Ny Teater prisen som den mest inkluderende virksomhed i Region Midtjylland under regionens projekt ”Rummelig imidt”.