• Priser
  299 - 349 DKK
 • Sted
  Horsens Ny Teater- Store sal
 • Spilleperiode
  Onsdag den 16/11/2022 19:00
 • Kategori
  Foredrag / Talkshows
 • Arrangør
  TIKKO

Daniel Rye: På kanten af mørket – vejen tilbage til livet

Onsdag den 16/11/2022 19:00

Bemærk at billetter kan kun købes gennem TIKKOs hjemmeside. Pris 299-349 kr. Gavekort fra Billetten.dk eller Horsens Ny Teater kan ikke anvendes.

Kampen for at bevare sig selv

I april i år stod Daniel Rye igen ansigt til ansigt med en af de fangevogtere, som gjorde hans tid som gidsel til et helvede. To medlemmer af den gruppe brutale terrorister, der blev kendt som The Beatles, sad for retten i USA. Anklaget for blandt andet kidnapning, tortur og henrettelsen af flere gidsler. Og her var Daniel et af kronvidnerne.

Der er gået godt otte år, siden Daniel kom hjem fra sin skæbnesvangre rejse til Syrien, og den just overstående retssag markerede et slags punktum. Derfor er Daniel nu klar til at åbne yderligere op og ærligt fortælle om sin svære kamp for at bevare sig selv – både lige efter sin frigivelse, men også i årene efter.

Vejen tilbage til livet

Hudløst ærligt fortæller Daniel Rye i sit helt nye foredrag om sine otte år i frihed, og hvad de har bragt med sig af både glæder og bekymringer: Udfordringerne ved at tæmme en så voldsom historie, samtidig med at skulle se videoer, hvor ens venner blive slået ihjel og omtalt på forsiden af verdens aviser. Og udfordringen ved igen at skulle finde vejen tilbage til et almindeligt liv som fotograf og far.

På kanten af mørket

For hvordan er det muligt at vende tilbage til livet efter så ekstrem en oplevelse og ikke mindst bevare sig selv? Er det mørke, vi forsøger at fortrænge, nøglen til at genfinde meningen med livet? Et spørgsmål han også har bearbejdet i sine møder med mennesker med andre traumatiske oplevelser i rygsækken – skildret i de populære DR- programmer Ud af mørket.

Om Daniel Rye 

Daniels Ryes oplevelser under sin 398 dage lange tilfangetagelse blev skildret  i Puk Damsgaards bog ”Ser du månen Daniel”, som senere også med stor succes blev filmatiseret. Senest har du også kunne følge retsopgøret i Puk Damsgaards podcast – og i DRs serie Gidsel.