• Priser
  95 - 295 DKK
 • Sted
  Horsens Ny Teater- Store sal
 • Spilleperiode
  Mandag den 09/11/2020 19:30
 • Kategori
  Teaterforeningen Horsens
 • Arrangør
  Teaterforeningen Horsens

Elverhøj – men tonen er lav

Mandag den 09/11/2020 19:30

Bemærk: Vi følger alle tænkelige COVID-19 forholdsregler, så du trygt kan møde op på Horsens Ny Teater. Læs mere om hvad vi gør her.

Den klassiske opera – med et twist

Grev Walkendorf har ladet to børn bytte. Han udgiver sin spæde broderdatter for at være Elisabet Munk. Og en bondekone får mod en net sum penge den lille Elisabet i sin varetægt, men hun forlader den lille ved elverhøjen. Mor Karen kommer forbi stedet, tager barnet med sig hjem, og i den fattige hytte opdrages nu den adelsfødte Elisabet Munk, der nu kaldes Agnete.

Hun vokser op til at være en smuk jomfru. Ved elverhøjen har hun mødt den ædle ridder Ebbesen, der kommer til at elske hende. Men han skal – mod sin vilje – holde bryllup med jomfru Munk på Højstrup (altså med det forbyttede barn). Kong Chr. 4 har befalet det!

Uventet hører kongen om sagnet, der siger, at han ikke tør gå over åen og ind i Elverkongens rige. Men kongen går over åen med ordene: “Vel er jeg ikke Cæsar og vel er dette ikke Rubicons bølger, men dog siger jeg: Jacta est alea.”

Således lyder plottet i den oprindelige forestilling, og Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb. Men den revideres (kraftigt), og ud over de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og komik.

Produktion: Figaros
Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen

OBS: Arrangementet her er på grund af Coronavirus flyttet fra d. 17/03 2020 til denne dato. Har du en billet til den oprindelige dato gælder den i stedet til denne nye dato.