• Priser
  440 DKK
 • Sted
  Horsens Ny Teater
 • Spilleperiode
  Torsdag den 18/04/2024 19:30
 • Kategori
  Ballet
 • Arrangør
  Grand Kiyv Ballet

Forrest Song

Torsdag den 18/04/2024 19:30

En fantastisk aften med ukrainsk ballet!

I april 2024 ønsker Grand Kyiv Ballet at præsentere en af ​​de smukkeste balletter i Ukraine, “Song of the Forest”, i skandinaviske lande. Den dygtighed og sofistikerede dans af Grand Kyiv Ballet-kunstnere vil give dig en gave med en stærk oplevelse. Kunstnere fra Grand Kyiv Ballet optræder på scenerne i teatre i Europa, Amerika og Australien.

“Skovens sang” er en legendarisk ballet, der har været stoltheden af ​​ukrainsk koreografi i over 75 år. Denne ballet hylder følelsen af ​​romantik og renheden af ​​klassisk balletteknik. Balletten gik ind i Golden Fund of ukrainsk musikkultur.

Balletten var baseret på skuespillet af samme navn “Skovens sang” (1911) af den ukrainske forfatter Lesya Ukrainka, som var oprindelsen til genoplivningen af ​​den nationale arv og kultur. Blid og lyrisk musik af den ukrainske komponist Mykhailo Skorulskyi blev skrevet til balletten i 1936. Uropførelsen fandt sted i 1946. Musikken har et romantisk aspekt, den er fuld af folklore og naturbeskrivelse i det musikalske sprog.

“Skovens sang” er en magisk fortælling om kærlighed mellem skovpigen Mavka og den unge mand Lukash. Menneskets og naturens verden går i samspil, der er kærlighed, forræderi, fortvivlelse, og det er ikke muligt for hver af dem at glemme kærlighedens magiske øjeblik. Dette er en historie om, hvordan skæbnen ændrer sig for en person, der mister kontakten med naturen og holder op med at høre stemmerne. Dette er historien om den frygtløse og modige Mavka, der søger fred i sin verden, ligesom Ukraine i dag kæmper for frihed og fred i sit land.

Forholdet mellem Mavka og Lukash udvikler sig gradvist og falder sammen med årstiderne. Ligesom i Lesya Ukrainkas skuespil er foråret også indledningen og begyndelsen på forholdet mellem Lukash og Mavka i balletten. Sommeren er blomstringen af ​​deres kærlighed, det er frugtbarheden i det ukrainske land. Efteråret er Lukashs forræderi, han gifter sig med en anden kvinde. Om vinteren dør Mavka og Lukash. Deres sjæle mødes i evighedens verden.

I balletten er der mange mytologiske billeder fra ukrainske eventyr, som folkets fantasi satte i ældgamle skove og endeløse marker. Mykhailo Skorulskyi, der skrev musik til balletten, skabte en ægte salme til levende natur og ren kærlighed. Dette tema om dialog mellem menneske og natur har ikke blot mistet sin relevans, men er også flyttet til et kvalitativt nyt niveau.

Balletten er fyldt med komplekse duetstøtter, mange spring af kunstnere, spins, fouetter og utrolige koreografiske mønstre. Legender om fortryllede skovdyr ser ud til at komme til live på scenen og er vævet ind i dansernes fejlfrie bevægelser. Hver detalje i showet arbejder for at gøre et ægte eventyr for voksne og børn til virkelighed på scenen.