• Priser
  330 DKK
 • Sted
  Horsens Ny Teater
 • Spilleperiode
  Onsdag den 10/04/2024 19:30
 • Kategori
  Teater
 • Arrangør
  Teaterforeningen

Gøngehøvdingen – på syngende grund

Onsdag den 10/04/2024 19:30

Figaros har 20-års jubilæum i foråret 2024. Det fejres med forestillingen “Gøngehøvdingen” usædvanligt frit efter Carit Etlar. Carit Etlars roman skildrer begivenhederne i 1657-1658, da Svend Poulsen Gønge forsvarer Sjælland mod de svenske styrker og deres tyske lejesoldater. Svend Poulsen Gønge og hans tro ven og svoger Ib får til opgave at hente 50.000 rigsdaler i Vordingborg Kirke og bringe dem til København. Men at komme forbi de svenske linjer er svært, og det bliver bestemt ikke bedre, da den tyske kaptajn Mannheimer og hans ledsager, heksen Kulsoen, jagter dem på livet for at få fingre i de mange penge.

Udsat for Figaros vridemaskine kan handlingen godt sine steder tage en lidt anden drejning…. Figaros og Den Ny Operas opdaterede udgave af “Gøngehøvdingen” tilsættes kendte hits fra opera, operette og musical og krydres med masser af komik. I “Gøngehøvdingen” spilles, synges og danses alle roller i et festfyrværkeri af humor og musik af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen.

Producent: Figaros og Den Ny Opera.
Instruktion og medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen. Manuskript: Kjærulff, Dueholm og Jensen usædvanligt frit efter Carit Etlar.
Kostumer: Nathalie Meldgaard.
Scenografi: Hans Dueholm