• Pris
  330 DKK
 • Sted
  Horsens Ny Teater- Store sal
 • Spilleperiode
  Torsdag den 28/10/2021 19:30
 • Kategori
  Koncerter
 • Arrangør
  Horsens Ny Teater

Lau Højen

Torsdag den 28/10/2021 19:30

Du kender ham som forsangeren i den hårdslående trio, Carpark North, der gennem mere end 20 år har sendt vilde elektrorock-brøl ud i det danske musiklandskab. Nu tager Lau skridtet som soloartist, klar til at skabe sit eget univers med et personligt og poetisk fundament.

Han skrev sin første sang i børnehaven. Sidenhen greb han også guitaren. Snart mødte han Søren og Morten på efterskolen i 1997, hvor Carpark North rejste sig fra en fælles kreativ hovedpulsåre – en kreativitet der senere skulle blive til et af landets mest indflydelsesrige rockbands.

”Jeg skrev sange som barn. Sange om alt det jeg så, mærkede og oplevede i livet. Det er noget, som meget intuitivt og frit er kommet tilbage til mig. Og det er noget, jeg kan mærke, jeg har brug for at gøre igen,” fortæller Lau. I sin professionelle karriere skrev han sin første sang på dansk, da han fortolkede Troels Gustavsen i Toppen af Poppen. Siden fulgte ’Håb’ og Glastårne’ fra Carpark Norths seneste album, ’HOPE’. Sange som udsprang fra Laus mors kamp mod kræften og døden: ”Det var nødvendigt og vigtigt for mig at skrive de sange. Og pludselig kom der flere. En masse digte og ord om min mor, min familie, mine venner og om mig selv – alt det nære,” forklarer Lau om tilblivelsen af de nye sange.

Laus opståede solounivers er ikke et farvel til Carpark North. Tværtimod. Både Morten Thorhauge (trommer) og Søren Balsner (bas/keys) har kontinuerligt opfordret Lau til at skabe sine egne veje sideløbende med Carpark North.

Glæd dig til at opleve Laus solokoncert denne aften.