• Priser
  289 - 339 DKK
 • Sted
  Horsens Ny Teater- Store sal
 • Spilleperiode
  Tirsdag den 14/09/2021 19:00
 • Kategori
  Foredrag / Talkshows
 • Arrangør
  TIKKO

Løvinden:Tom Buk-Swienty

Tirsdag den 14/09/2021 19:00

– om Karen Blixen

Bemærk: Billetter kan kun købes gennem TIKKOs hjemmeside. Pris 259 kr. inkl. gebyr. Gavekort fra Billetten.dk eller Horsens Ny Teater kan ikke anvendes.

Har du spørgsmål om arrangementet så kontakt TIKKO.

En aften med Tom Buk-Swienty – Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika

Hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty på denne aften med udgangspunkt i sin nye store biografi “Løvinden” – en bog om Blixens liv i Afrika baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya.

Løvinden
Med sin selvbiografiske roman “Den afrikanske farm” fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter. Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer, er der tale om en roman. Store dele af bogen – og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm “Out of Africa” med Meryl Streep og Robert Redford – er fiktion eller glamouriseringer.

Under sin research til “Løvinden” opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne!

Tom Buk-Swienty er en uddannet historiker, journalist og forfatter, der blandt andet er kendt for sine to bøger om den dansk-tyske krig i 1864, Slagtebænk Dybbøl og Dommedag Als. Disse bøger inspirerede til DR drama-tv-serien 1864 instrueret af Ole Bornedal. Ud over aktuelle “Løvinden” har Tom Buk-Swienty også tidligere udgivet en to-binds biografi om Karen Blixens far, den eventyrlystne Kaptajn Wilhelm Dinesen, som blev den mest solgte biografi samme år.

Glæd dig til et fængende foredrag, hvor I bliver inviteret med ind i Tom Buk-Swientys gennemgribende research og ikke mindst får et unikt indblik i Karen Blixens tilværelse i Kenya.