Oh Happy Day

Lørdag den 26/02/2022 19:30

Alle Teaterforeningen Horsens forestillinger til sæson 2021-2022 starter i salg tirsdag den 6. april kl. 10.00.

Kærlighed, komedie og sang væves sammen på skønneste vis i denne teaterversion af den danske film Oh Happy Day fra 2004.

Oh Happy Day er en varm og humoristisk fortælling om sang, der forløser, og om en grå hverdag, der får kulør, da gospelsangen holder sit indtog i en stillestående landsby. Især ruskes der godt og grundigt op i Hannah, som står midt i livet og længes efter noget mere end samværet med revisormanden Carsten. Hun og veninden Grethe synger i det lille, lokale kirkekor sammen med præstekonen Kirsten, søde Lasse, kiksede Kruger og Preben, der ledsager på orglet. Samværet og sandkagen er vigtigere end sangen. Men da Hannah og Grethe oplever en koncert med et stort, berømt gospelkor, vækkes kvindernes lyst til selv at synge gospel. Ved skæbnens tilsnigelse er Hannah skyld i en trafikulykke, der sender gospelkorets karismatiske leder, Jackson, på hospitalet. Her opsøges han af den brødebetyngede Hannah og den foretagsomme Grethe, der beder ham hjælpe med at sætte fut i deres lille kirkekor. Det er dog ikke kun korets lyst til sang, der sættes i gang ved Jacksons hjælp.

Glæd dig til at opleve Marie Mondrup og Ulla Vejby som veninderne Hannah og Grethe samt Christopher Læssø som Jackson, der er så friskt et pust i landsbyens andedam, at han vækker både gejst og gnidninger blandt den lille korgruppe og deres familier.

I Folketeatrets teaterversion af Oh Happy Day medvirker et stort hold af både velsyngende og morsomme skuespillere, som til slut flankeres af et vaskeægte, lokalt gospelkor udvalgt af Folketeatret.

Oh Happy Day – det bliver en god dag, når vi ses til fælles glæde og sang, der løfter sig mod himlen.

Bearbejdelse: Rolf Heim og Ninette Mulvad
Instruktion: Rolf Heim
Medvirkende: Marie Mondrup, Ulla Vejby, Christopher Læssø, Troels Malling, Tom Jensen, Jesper Riefensthal, Jakob Højlev Jørgensen, Kristian Boland, Kristine Yde, Signe Kærup Dahl, Jacob Moth-Poulsen, Mathias Sprogøe Fletting og Jesper Riefensthal samt 3 musikere: Tom Bilde, Nikolaj Heymann og Jonas Munck Hansen.

Husk at du kan købe billet til 4 af teaterforeningens forestillinger og opnå abonnementspris.