• Priser
  180 DKK
 • Sted
  Horsens Ny Teater- Store sal
 • Spilleperiode
  Lørdag den 08/05/2021 13:00
 • Kategori
  Foredrag / Talkshows
 • Arrangør
  HNT & Susan Gyldenkilde

Pæne Pigers Oprør

Lørdag den 08/05/2021 13:00

Ønsker du at deltage via. streaming? TRYK HER

Ligestillingsdebatten har stor fokus i samfundet, og kvinder verden over er i fuld gang med at udfordre deres rolle i samfundet. Denne eftermiddag har du mulighed for at deltage i et arrangement med både et fagligt indspark og en skæv, humoristisk vinkel på emnet ligestilling krydret med et lyrisk indslag.

Eftermiddagens faglige oplæg vil Astrid Elkjær Sørensen stå for. Hun er ph.d. i historie fra Aarhus Universitet og forsker i skandinavisk ligestillingshistorie. Hun har tidligere udgivet bogen ”Pæne pigers oprør” om de kvindedominerede fagforbunds ligestillingskamp. Hun har for nyligt sammen med Institut for Menneskerettigheder lavet en rapport omkring ulighed i det offentlige lønsystem.

I gennemsnit tjener danske mænd ifølge Danmarks Statistik 18 % mere i timen end kvinder. Men hvorfor er fag med mange kvinder egentlig lønnet dårligere end fag med mange mænd?
Astrid Elkjær Sørensen giver i sit foredrag en historisk forklaring på uligheden og viser, hvordan politiske beslutninger fra 1960’erne stadig har stor betydning for nutidens arbejdsmarked.

Efter et spændende oplæg er det tid til et godt grin. Komiker Tjelle Vejrup er familiefar, uddannet journalist og ikke mindst erklæret feminist. Igennem de seneste år har han beskæftiget sig meget med emnet ligestilling og Tjelle vil denne eftermiddag komme med sin helt egen vinkel på sagerne. Lyder navnet Tjelle bekendt, er det højst sandsynligt, fordi du har oplevet ham på løs line i rollen som komiker eller husker ham fra hans medvirken i TV programmerne Rundt på gulvet og Versus.

Nanna Glyngfeldt, der er en ung lokal poetry slammer, binder afslutningsvist en sløjfe på eftermiddagens begivenheder med et lyrisk indslag – også kaldet et ”slam”.

Inkluderet i billetten vil der også være en sandwich, en vand samt et glas bobler.

Der vil også være mulighed for at tilkøbe adgang til livestreaming hjemmefra – du modtager et link, når du har gennemført din livestreaming-billet.

Billetpriser:
Normalpris: 180 kr.
Ung under 25 år/studerende: 150 kr.
Pensionist: 150 kr.
Streaming: 100 kr.

Arrangementet er støttet af:
FOA – Horsens afdelingen
Dansk Kvindesamfund – Horsens Kredsen
Insero Horsens