• Pris
  250 DKK
 • Sted
  Horsens Ny Teater
 • Spilleperiode
  Onsdag den 03/04/2024 19:30
 • Kategori
  Koncerter
 • Arrangør
  Horsens Ny Teater

Thomas Kjellerup

Onsdag den 03/04/2024 19:30

Drømmenes troubadour

Siden det store gennembrud med “Anni´s sang” i 1991 har Thomas Kjellerup været en af Danmarks mest efterspurgte troubadourer. Han er en af de få herhjemme, der magter at gå alene på scenen og fastholde og bevæge publikum en hel aften – kun bevæbnet med sin akustiske guitar og sine poetiske og stemningsfulde sange.

Thomas Kjellerups særkende er de enkle, stemningsfulde tekster og de smukke og utroligt iørefaldende melodier. Den vestjyske sangskrivers filosofi har været klar fra starten: “En god sang kan ikke overhøres. Den har sit eget liv og finder selv vej til publikum – med tiden….”. Han stoler, med andre ord, både på sine egne sange – og på publikums evne til at genkende en god sang, når den er der. Så heller ikke i fremtiden skal vi forvente, at se Thomas Kjellerup slå på tromme for sig selv med det formål at vinde markedsandele og opmærksomhed. Han lader stille og roligt sine sange gøre arbejdet. Mange hundrede udsolgte koncerter overalt i landet tyder på, at de gør det godt.

Siden det første album udkom i 1985, er det blevet til i alt 10 originalalbums med de velkendte, vemodige og varme sange, hvoraf flere i dag står som langtidsholdbare klassikere: “Hver morgen”, “Stilfærdigt farvel”, “Ved siden af mig”, “Dage som denne” og “Juliette” for nu blot at nævne én håndfuld. Titlen på Thomas Kjellerups seneste udgivelse er “Høstfest” – her blander han for første gang sine egne sange med den nationale sangskat. Thomas Kjellerup er født i Odder, 7. februar 1958. Han har boet i Esbjerg det meste af sit voksne liv og det er hér han har skrevet alle sine sange, hvilket er grunden til at han stadig kaldes “den vestjyske troubadour”. Thomas vendte tilbage til fødebyen Odder i 2002, men har nu fast bopæl i Århus.