Historien

Horsens Ny Teater blev bygget i 1909. Teatret blev i mange år brugt flittigt til teaterstykker, operaer, balletforestillinger, koncerter og desuden som biograf. Fra 1982 stod den gamle bygning dog tom og ubrugt hen i en længere årrække frem til 1991, hvor teatret genåbnede efter en gennemgribende renovering. Renoveringen blev udført med respekt for de oprindelige detaljer, så fx den originale loftskuppel i Store Sal, prydet med engle og stukornamentering, smukt er bevaret.

Horsens Ny Teater – i dag

Horsens Ny Teaters vision er oplevelser med sjæl, og vores vigtigste funktion er at være hele kommunens kulturhus. Derfor stræber vi efter, at der til stadighed skal være noget for enhver smag. Siden genåbningen i 1991 har teatret lagt lokaler til mange – store og små – navne. Der er hvert år ca. 200 arrangementer, og der kommer omkring 45.000 gæster i huset til alt fra rock- og popkoncerter over klassiske koncerter og opera til teaterstykker og foredrag. Derudover har vi fokus på børnearrangementer og sætter en ære i at sikre kulturoplevelser af høj kvalitet for vores yngste gæster.

Rigtig mange lokale foreninger bruger også teatret til deres arrangementer, hvilket er medvirkende til at gøre programmet endnu mere mangfoldigt og i øjenhøjde med vores publikum.

Rundvisning

Teatret er en smuk bygning, der er istandsat, så nyt og gammelt harmonerer med hinanden. Vi laver rundvisninger på teatret for grupper, hvor I kan opleve Store Sal fra scenen, komme med back stage og i det hele taget se bygningen fra helt nye sider. Hvis du har en gruppe, der gerne vil have en rundvisning, bedes du kontakte vores billetsalg telefonisk på 75 60 23 44 eller på mail hnt@hnt.dk.

Tilskud og sponsorer

Horsens Ny Teater A/S modtager årligt støtte fra Horsens Kommune, som gør det muligt at drive teatret som kulturhus. Herudover modtager teatret støtte fra en række dedikerede sponsorer med rødder i det lokale erhvervsliv, der er med til at sikre, at teatret kan tilbyde et mangfoldigt og varieret program.

Bestyrelse

Horsens Ny Teaters bestyrelse består af formand Orla Kjeld Bothe, (arkitekt) Christian Fog, Henning Jensen samt Peter Bauer.